BeweegVrij.

pedagogische begeleiding op maat.

  'Kansen krijgen tot ontwikkeling' 


BeweegVrij is ontstaan vanuit de behoefte om kinderen te helpen en mogelijkheden te bieden zodat zij zich kunnen ontwikkelen zonder belemmeringen. 


 


 


 

Individueel
Naast het werken met groepen, vind ik individuele begeleiding van kinderen een geweldige bezigheid. Een werkvorm waar ik mijn kennis optimaal kan inzetten. 
Het is fantastisch om te zien hoe kinderen zich spontaan ontwikkelen, daar waar nodig en het niet vanzelf gaat, wil ik ze graag ondersteunen om zich weer vrij te kunnen bewegen in het leven. 

Na mijn studie fysiotherapie ben ik mij steeds meer gaan richten op de specifieke motorische ontwikkeling van kinderen. Ik ontdekte dat daar veel bij komt kijken. Begeleiding van ouders, kindeigen factoren, omgevingsfactoren en het welbevinden van kind en ouders.
Dankzij mijn studie Pedagogiek en mijn jarenlange ervaring heb ik steeds meer leren kijken naar wat een kind nodig heeft om in deze maatschappij mee te kunnen doen.

Geleerde toepassen in praktijk
Het werken in het speciaal onderwijs (cluster 4) heeft mij inzicht gegeven in de kracht en beperkingen van groepsprocessen. Naast mijn functie als leerkracht, merk ik dat ik leerkrachten in het basisonderwijs die onvoldoende kennis hebben van motorische ontwikkelingen handvaten kan aanreiken. Het geleerde toepassen in de dagelijkse praktijk is de opening naar succes. 
Als pedagoog ontwikkel ik mij ook nog steeds dagelijks. Mede daarom heb ik de opleiding tot Kindertekentherapeut gevolgd. Tijdens deze studie leer ik vanuit een compleet andere dimensie de ontwikkeling van kinderen te bekijken. Op deze manier kan ik hen nog persoonlijker begeleiden. 
                                                                                                                                       
Pedagogische ondersteuning